کد خبر: 714
1403/4/23

احیای استراتژی ذخیره‌سازی در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران/ تشکیل صندوق ذخیره‌سازی در برنامه‌وبودجه کشور

در بازدید مدیریتی میدانی از طرح توسعه ذخیره سازی گاز شوریجه، در شهرستان سرخس، خراسان رضوی مطرح شد؛



رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، سعید رجب زاده، مجری طرح، مدیران ارشد شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، عبدالرحمن کشوری، معاون انرژی سازمان پدافند غیرعامل کشور، علی اصغر حق بین، مدیر کل پدافند غیر عامل و مدیریت بحران وزارت نفت، سید جلال نور موسوی، مدیر بهداشت، ایمنی، محیط زیست و پدافند غیر عامل شرکت ملی گاز ایران و مدیران ارشد گروه مپنا (سرمایه گذار و پیمانکار پروژه) در روز سه‌شنبه مورخ ۱۹ تیرماه از طرح توسعه ذخیره سازی گاز شوریجه D در شهرستان مرزی سرخس، استان خراسان رضوی بازدید نمودند.

 به گزارش روابط‌عمومی، پس از بازدید میدانی از این پروژه ملی، در نشستی مشترک که با حضور نامبردگان فوق و سایر همراهان و با حضور یحیی فیضی مدیرعامل پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد و فرشید خیبری مدیر عامل شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق برگزار شد، رضا نوشادی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به میزان تولید گاز در کشور در پیش و بعد از اعمال تحریم‌ها، گفت: ما در مجموعه شرکت ملی گاز ایران، به یک تکامل شبکه‌ای رسیده‌ایم که شامل نزدیک به چهل و چند هزار کیلومتر خط لوله فشارقوی و افزون بر ۴۴۰ هزار کیلومتر از شبکه انتقال و توزیع گاز می‌شود. تعداد ایستگاه‌های تقویت فشار گاز ما دارد به عدد ۱۰۰ نزدیک می‌شود و پالایشگاه‌های ما از عدد ۲۰ تجاوز کرده است. از ابتدای تاریخ صنعت گاز تا شب تحریم شرکت ملی گاز ایران و بانک مرکزی، پتانسیل تولید گاز کشور، ۴۰۰ میلیون مترمکعب در روز بود و امروز که در خدمت شما هستیم، ظرفیت تولد، پالایش، انتقال و توزیع گاز در کشور از مرز ۱۰۰۰ میلیون مترمکعب در روز گذشته است و تولید گاز واقعی ما ۸۷۵ میلیون مترمکعب در روز است و به‌خوبی نشان می‌دهد که چه اتفاقی ارزشمند در این کشور در صنعت گاز افتاده است.

 نوشادی در ادامه بر اهمیت موضوع ذخیره‌سازی گاز تأکید و افزود: در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران یکی از استراتژی هایی که تعریف کردیم، بحث ذخیره‌سازی گاز بود که با توجه‌ به شرایط تحریم، کلاً به فراموشی سپرده شده بود. ولیکن ما ادبیات ذخیره‌سازی را در کشور مجدداً احیا کردیم و با تعریف هم‌ زمان ۷ طرح ذخیره‌سازی همه آنها را با هم شروع کردیم و طرح ذخیره‌سازی شوریجه در سال ۹۹ برنده مناقصه آن مشخص و ابلاغ شده بود، اما کاری صورت نگرفته و پروژه موثر نشده بود. ما ذخیره‌سازی را فقط مانند یک مجری پروژه نگاه نکردیم، شما الان ردپای ذخیره‌سازی را در تمام برنامه‌های بودجه‌ای می‌توانید ببینید. برای امسال یک حرکت بسیار درخشانی را در بودجه داریم و آن شکل‌گیری صندوق ذخیره‌سازی است که از محل درآمدهای گاز، پول می‌آید و در طرح‌های ذخیره‌سازی مصرف می‌شود.
 
 لزوم توجه ویژه به طرح راهبردی ذخیره سازی گاز شوریجه

 عبدالرحمن کشوری، معاون سازمان پدافند غیرعامل نیز در این بازدید میدانی در خصوص اهمیت و رعایت موضوعات پدافند غیرعامل، افزود: این پروژه بسیار مهم در سطح راهبردی و یک پروژه پر اهمیت برای تامین گاز شمال  شرق کشور است و این نیاز است تا توجهات ویژه‌ای به‌ خصوص از سوی دوستان فعال در گروه مپنا(سرمایه گذار پروژه) به آن صورت گیرد. این منطقه در حال شکل‌گیری به ‌صورت یک منطقه نفتی/گازی است و این یعنی جاذبه هدف برای دشمن صد چندان می‌شود و این مجموعه‌های مختلف در کنار هم بر یکدیگر تأثیر می‌گذارند و می‌بایست دراین‌خصوص مطالعات پدافندی صورت گیرد، چرا که مطالعات گذشته محدود به خود پالایشگاه بود؛ اما امروز باید برای کل منطقه به‌عنوان یک منطقه نفتی/ گازی در حال شکل‌گیری، مورد مطالعات  دقیق پدافندی قرار گیرد. 

روابط‌عمومی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران



کد خبر 714

آخرین اخبار